Coaching

Welkom!

Als coach ga ik uit van de hulpvraag van het kind. (De informatie uit het startgesprek neem ik op de achtergrond mee.)

En nu jij!

Samen onderzoeken we waarom je niet lekker in je vel zit en vanaf het begin ben JIJ de baas! Samen gaan we kijken waar jij last van hebt en wat jij het liefst wilt veranderen en je zult zien dat je daar ook mooie stappen in gaat maken. Mensen (en dus ook kinderen) zijn namelijk superkrachtig en kunnen veel meer dan dat ze vaak in eerste instantie denken. We onderzoeken hoe dat bij jou zit, wat zijn jouw 'superpowers'? Je leert niet alleen hoe je jouw probleem van dit moment kunt aanpakken, je leert meteen ook een beetje hoe je ook toekomstige hobbels in je leven zou kunnen overwinnen. Je leert over je gedachten, over je gevoelens en over hoe je op een fijne manier met anderen kunt omgaan. En natuurlijk het allerbelangrijkste: Weer lekker blij zijn met jezelf!

Hoe doen we dat samen?

Tijdens de trainingen van Teken je Gesprek heb ik uitzonderlijk mooie technieken geleerd om kinderen inzicht te geven in hun eigen mogelijkheden om hun gedrag en gedachtes te veranderen als ze dat graag willen. Gebeurtenissen en daarbij behorend gedrag en gevoelens worden inzichtelijk gemaakt. Beperkende overtuigingen, niet-helpende gedachtes worden zichtbaar. Je bent zelf de onderzoeker! Jij mag jouw aanpak bepalen! Jouw kwaliteiten, mogelijkheden en talenten om jouw doel te realiseren heb je al beschikbaar. We tekenen de gesprekken uit, waardoor het duidelijk wordt waar aan gewerkt kan worden. Bovendien zijn de tekeningen een mooi verslag van de gesprekken en kan er ook op een later moment makkelijk op teruggepakt worden.

Heb je autisme of AD(H)D?

Dan vind ik je waarschijnlijk nu al leuk! De mensen met autisme en/of AD(H)D die ik ken hebben zoveel unieke eigenschappen! Ik weet ook dat het niet gemakkelijk kan zijn om met autisme en/of AD(H)D mee te draaien in onze gekke 'gewone wereld'. Zoveel prikkels en zoveel onlogische en onduidelijke regeltjes! Een flinke klus om je steeds maar aan te passen! 

Mijn opleiding tot Autismevriendelijke coach heeft mijn inzicht en begrip voor mensen en kinderen met autisme vergroot. Door deze opleiding, het lezen van literatuur en mijn jarenlange interesse in dit onderwerp heb ik onze zoon en andere kinderen met autisme met meer begrip en effectiever kunnen begeleiden.

NLP

Mijn opleidingen NLP Practitioner en NLP Master Practitioner waren life-changing (lees: GEWELDIG!). De inzichten over communicatie en gedrag die ik daar heb gekregen, hebben nog elke dag positieve invloed op mijn denken, communiceren en handelen.  Mijn NLP mindset neem ik dan ook zeker mee in mijn contact met jou!